Κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και σοκολάτα



ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα νόστιμο αφράτο και εύκολο κέικ που το φτιάχνω τακτικά με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και σοκολάτα.
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας και όχι μόνο.

Υλικά
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder εναλλάξ με το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45 με 50 λεπτά.
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε διπλή δόση για μεγάλη φόρμα ή ταψάκι.





Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και σοκολάτα