Μοσχαράκι με πατάτες κατσαρόλας

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Υλικά (για 4 - 5 μερίδες)

  • 1 κιλό μοσχάρι (γίνεται και με χοιρινό)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 1/2 κούπα ντοματοχυμό ή 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες 
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρές μερίδες. 
  2. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρεμμύδι και λίγο νερό, να πάρει μια δύο βράσεις. 
  3. Μόλις απορροφήσει το νερό ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ντοματοχυμό ή τις ντομάτες και τον πελτέ.
  5. Συμπληρώνουμε με 2 κούπες νερό και αφήνουμε να βράσει.
  6. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. 
  7. Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο συμπληρώνουμε μια επιπλέον κούπα νερό και προσθέτουμε τις πατάτες. 
  8. Αλατίζουμε ξανά.
  9. Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν οι πατάτες και το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget