Μοσχαράκι με πατάτες κατσαρόλας



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Υλικά για 4 - 5 μερίδες
1 κιλό μοσχάρι (γίνεται και με χοιρινό)
1 κιλό πατάτες
1 1/2 κούπα ντοματοχυμό ή 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 κοφτή κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλύντε το μοσχάρι και κόψτε το σε μερίδες μικρές. 
Βάλτε το στην κατσαρόλα με λίγο νερό και το κρεμμύδι, να πάρει μια δύο βράσεις. 
Μόλις απορροφήσει το νερό ρίξτε το ελαιόλαδο και αφήστε το μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, και το ντοματοχυμό ή ντομάτες και τον πελτέ.
Συμπληρώστε με 2 κούπες νερό και αφήστε το να βράσει.
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους. 
Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο συμπληρώστε μια επιπλέον κούπα νερό και προσθέστε τις πατάτες. 
Αλατίστε ξανά.
Μαγειρέψτε μέχρι να βράσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou