
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Υλικά (για 4 - 5 μερίδες)
- 1 κιλό μοσχάρι (γίνεται και με χοιρινό)
- 1 κιλό πατάτες
- 1 1/2 κούπα ντοματοχυμό ή 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρές μερίδες.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρεμμύδι και λίγο νερό, να πάρει μια δύο βράσεις.
- Μόλις απορροφήσει το νερό ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ντοματοχυμό ή τις ντομάτες και τον πελτέ.
- Συμπληρώνουμε με 2 κούπες νερό και αφήνουμε να βράσει.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
- Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο συμπληρώνουμε μια επιπλέον κούπα νερό και προσθέτουμε τις πατάτες.
- Αλατίζουμε ξανά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν οι πατάτες και το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou