Κλασικό κέικ με άρωμα λεμονιού στο ταψί



ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

Υλικά.
5 αυγά
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού γάλα
1 φαρίνα Γιώτης
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 Κουβερτούρα

Εκτέλεση.
Χτύπησα στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα με μια κουταλιά σούπας νερό και πολύ λίγο αλάτι.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τους κρόκους, το καλαμποκέλαιο, το γάλα και τέλος τη φαρίνα με το ξύσμα λεμονιού.
Αλεύρωσα το ταψάκι 37×26 εκατοστά, άπλωσα το μείγμα και τέλος έριξα από πάνω την κουβερτούρα που έλιωσα σε μπεν μαρί.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Credits:
Κατερινα Μαδικα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κλασικό κέικ με άρωμα λεμονιού στο ταψί