Κουλούρια Θεσσαλονίκης



ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υλικά:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ελαιολαδο
1 κ.γ. ζαχαρη
1 κ.γ. αλατι
αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
ζαχαρονερο + σουσαμι

Ετοιμαζουμε τη ζυμη μας διαλυωντας στο νερο τη μαγια.
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.
Αφηνουμε να φουσκωσει.
Πλαθουμε σε μπαλακια και τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.
Πλαθουμε σε κορδόνια και τα κανουμε κυκλο.
Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200 βαθμους, στις αντιστασεις.


Credits:
Μαρινα Μισαηλιδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλούρια Θεσσαλονίκης