Κυδώνι γλυκό του κουταλιού



ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Το πιο παραδοσιακό Γλυκό κουταλιού ..το κυδώνι !!

Υλικά
1 κιλό κυδώνι (καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστουνάκια)
1 κιλό ζάχαρη
3.5 κούπες νερό
χυμό από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια 1 εκ. περίπου πάχος.
Βράζουμε το κυδώνι σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Αρχικά σε δυνατή φωτιά περιμένουνε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Βράζουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει ωραία το σιρόπι. 
10 λεπτά πριν σβήσουμε το γλυκό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και αποθηκεύουμε σε βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει.


Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού