Μηλοπιτάκια με υπέροχη μπισκοτένια ζύμη



ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Υλικά για την ζύμη
1 πακέτο βούτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
1 φαρίνα 500 γρ.
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
ο χυμός από το πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
 
Για τη γέμιση
6 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 κ.σ. βούτυρο
6 - 7 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
50 γρ. καρύδι τριμμένο
 
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρω τα μήλα.
Προσθέτω τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο και βράζω μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά.
Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το καρύδι, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα βάζω το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό, το ξύσμα και το αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω.
Προσθέτω και τον χυμό και ζυμώνω να ομογενοποιηθούν. 
Χωρίζω τη ζύμη σε 24 μπαλάκια.
Βουτυρώνω μια φόρμα του κέικ με 12 θήκες. 
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω στα χέρια μου και το βάζω στη θήκη.
Βάζω γέμιση, παίρνω ένα ακόμα μπαλάκι το ανοίγω και σκεπάζω την γέμιση.
Ακολουθώ την ίδια διαδικασία με όλα τα μηλοπιτάκια.
Ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Όταν κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Μηλοπιτάκια με υπέροχη μπισκοτένια ζύμη