ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 ml γάλα
- 150 ml ηλιέλαιο
- 3 βανίλιες
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 μπέικιν
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα με το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι αφού έχουμε βάλει και λίγο κακάο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στην αρχή ψήσιμο μετά βάζουμε αέρα.
Σιρόπι
- 200 γρ ζάχαρη
- 250 ml γάλα
- 3 κουταλιές σούπας κακάο.
Εκτέλεση
- Όλα αυτά σε ένα κατσαρολάκι ώσπου να πάρουν μία βράση.
- Ρίχνουμε το σιρόπι ΚΑΥΤΟ σε ΚΡΥΑ σοκολατόπιτα.
Δημιουργός συνταγής: Ταξιάρχης Ιγνατία
