Ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!!
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι μικρά, άσπρα μανιτάρια
3 πολύχρωμες πιπεριές (εγώ έβαλα 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκάλι), κομμένες σε λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο γλυκό μπούκοβο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από μισό μεγάλο λεμόνι
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτω τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτω τις πιπεριές, τις σοτάρω κι αυτές και μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και μισό ποτήρι νερό.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1 κεσεδάκι φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλοαλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
Για τις πιπεριές
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 κεσεδάκι μικρά, άσπρα μανιτάρια
3 πολύχρωμες πιπεριές (εγώ έβαλα 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκάλι), κομμένες σε λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο γλυκό μπούκοβο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από μισό μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Μια ώρα πριν ψήσω το κοτόπουλο ρίχνω στα φιλετάκια αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και βάζω στο ψυγείο.Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτω τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτω τις πιπεριές, τις σοτάρω κι αυτές και μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και μισό ποτήρι νερό.
Όταν μαλακώσουν οι πιπεριές και πιούν εντελώς το νεράκι τους, σβήνω με το χυμό λεμονιού και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μόλις εξατμιστεί το λεμόνι είναι έτοιμο!
Σερβίρω τις πιπεριές με τα μανιτάρια μαζί με το κοτόπουλο το οποίο έχω ψήσει σε σχαροτήγανο.
Αν θέλω συνοδεύω και με ρύζι ή νουντλς.
Μόλις εξατμιστεί το λεμόνι είναι έτοιμο!
Σερβίρω τις πιπεριές με τα μανιτάρια μαζί με το κοτόπουλο το οποίο έχω ψήσει σε σχαροτήγανο.
Αν θέλω συνοδεύω και με ρύζι ή νουντλς.