Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο στο σχαροτήγανο με πολύχρωμες πιπεριές και μανιτάρια



ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!!

Υλικά
1 κεσεδάκι φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μερικές κουταλιές ελαιόλαδο

Για τις πιπεριές
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κεσεδάκι μικρά, άσπρα μανιτάρια
3 πολύχρωμες πιπεριές (εγώ έβαλα 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκάλι), κομμένες σε λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο γλυκό μπούκοβο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από μισό μεγάλο λεμόνι

Μια ώρα πριν ψήσω το κοτόπουλο ρίχνω στα φιλετάκια αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και βάζω στο ψυγείο.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτω τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτω τις πιπεριές, τις σοτάρω κι αυτές και μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και μισό ποτήρι νερό.
Όταν μαλακώσουν οι πιπεριές και πιούν εντελώς το νεράκι τους, σβήνω με το χυμό λεμονιού και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μόλις εξατμιστεί το λεμόνι είναι έτοιμο!
Σερβίρω τις πιπεριές με τα μανιτάρια μαζί με το κοτόπουλο το οποίο έχω ψήσει σε σχαροτήγανο.
Αν θέλω συνοδεύω και με ρύζι ή νουντλς.




Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο στο σχαροτήγανο με πολύχρωμες πιπεριές και μανιτάρια