Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με σπυρωτό ρύζι



ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ

Το μαμαδίστικο φαγητό που όλοι αγαπάμε!!

Υλικά 
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
σάλτσα ντομάτας (εγώ έβαλα 1 μεγάλο βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας ανακατεμένη με 1 κ.σ. κέτσαπ). Μπορείτε να βάλετε έτοιμη συσκευασμένη ντομάτα στο ρεντέ, ή ντοματάκια κονσέρβας λιωμένα στο μούλτι ή σάλτσα Pumaro. Ό,τι προτιμάτε.
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
3 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
ελάχιστη κανέλα

Εκτέλεση
Πλένω και στεγνώνω πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί.
Σε χύτρα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος πολύ καλά από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βγάζω το κρέας, ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με τα καρότα.
Προσθέτω και τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και τη σοτάρω για λίγο να βγάλει το άρωμά της.
Σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρω για λίγο στον πάτο της κατσαρόλας, 
Προσθέτω την ντομάτα και το κρέας με τα υγρά του και αφήνω να πάρει βράση.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης.
Αν χρειαστεί προσθέτω βραστό νεράκι ώστε να σκεπάζει το κρέας (αυτό εξαρτάται από το πόση και τι ντομάτα έβαλα).
Κλείνω τη χύτρα και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας για 20 - 30 λεπτά (ανάλογα από το πόσο μαλακό είναι το κρέας και πόσο μικρά τα κομμάτια).
Ανοίγω τη χύτρα, προσθέτω ελάχιστη κανέλα και αν χρειάζεται αφήνω να πυκνώσει η σάλτσα χωρίς καπάκι.

Σημείωση:
Μπορείτε να φτιάξετε το μοσχαράκι και σε απλή κατσαρόλα, απλά τότε θα το σιγοβράσετε για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε που και που βραστό νεράκι αν χρειάζεται.
Επίσης σε αυτή την περίπτωση το αλάτι θα το βάλετε προς το τέλος του μαγειρέματος.


ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
1,5 κούπα ρύζι νυχάκι, πολύ καλά πλυμένο
4 κούπες βραστό νερό ή ζωμό κρέατος
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
μερικές σταγόνες λεμονιού

Λιώνω το βούτυρο και σοτάρω για λίγο το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω το βραστό νερό ή το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατεύω.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζω για 15 - 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται τρυπούλες στο ρύζι.
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Κατεβάζω από τη φωτιά, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, καλύπτω με μια πετσέτα και βάζω το καπάκι από πάνω.
Αφήνω στην άκρη για περίπου 10 λεπτά να τραβήξει και να γίνει σπυρωτό.
Ανακατεύω με πιρούνι και το σερβίρω ζεστό με το μοσχαράκι και μπόλικη σαλτσούλα από πάνω!
Δοκιμάστε το, γίνεται πεντανόστιμο!!


Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με σπυρωτό ρύζι