Κρεατόσουπα



ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά και μπόλικο λεμονάκι.
Θρεπτική και βάλσαμο!!

Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαράκι μαλακό σε μερίδες (κατά προτίμηση ποντίκι με κόκκαλο)
6 με 7 πατάτες σε κύβους
4 με 5 καρότα σε φετάκια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 με 6 κλωναράκια σέλινο
2 μικρά κολοκυθάκια (προαιρετικά)
1 πράσο το άσπρο μέρος (προαιρετικά)
Αλάτι
πιπέρι
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση  
Βάζουμε το κρέας σε νερό που αρχίζει να βράζει και ξαφρίζουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Έχουμε έτοιμα τα λαχανικά μας κομμένα.
Τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και κλείνουμε να βράσουν μαζί.
Εγώ βράζω πάντα στη χύτρα γύρω στα 20 λεπτά και αφήνω μετά ανοιχτή τη χύτρα μου να χυλώσει το φαγητό!
Το μυστικό για να χυλώσει η σούπα μας φυσικά, χωρίς κορν φλάουρ ή αλεύρι, είναι να τρίψουμε 1 - 2 πατάτες στον τρίφτη ή απλά να τις πατήσουμε δίπλα στα τοιχώματα της κατσαρόλας με την κουτάλα, όταν αφήνουμε να χυλώσει.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών κι αφήνουμε να δέσει η γεύση.
Είναι μια πεντανόστιμη σούπα θρεπτική για μικρούς και μεγάλους!
Πρέπει να τη φτιάχνουμε συχνά ειδικά τώρα με τα κρύα!!


Credits:
Βάνα Ντελή
Μαγειρέματα "Deli"cious!
Κρεατόσουπα