Κρουασανάκια με λουκάνικο και φέτα



ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΆΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΈΤΑ

ΥΛΙΚΆ
2 φακελάκια μαγιά
1 ποτήρι του νερού ελαφρύ λάδι
1 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα χλιαρό
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο αλεύρι πάρει να γίνει μαλακό το ζυμάρι)

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει παίρνουμε μια μπάλα, την ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνει λεπτή και τη χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη της ζύμης το λουκάνικο ή τη φέτα και το ρολάρουμε.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά το κάθε ταψί.
Εμένα μου βγήκαν 2 ταψιά του φούρνου.


Credits:
Giannis Artemis Peteinarakis (συνταγή)
Δώρα Χατζηγρηγοριου (εκτέλεση)
Συνταγές της Μαμάς
Κρουασανάκια με λουκάνικο και φέτα