Ατζέμ πιλάφι



ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
4 κούπες νερό
1 κ.γλ. αλάτι
3 φωλιές φιδέ
3/4 κούπας ζάχαρη
3/4 κούπας σπορέλαιο
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα μαύρες σταφίδες
κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Σε κατσαρόλα βάζω το νεράκι με το αλάτι να έρθουν σε σημείο βρασμού.
Μόλις κοχλάσει το νερό προσθέτω το ρύζι που έχω προηγουμένως πλύνει πολύ καλά.
Ταυτόχρονα σε τηγάνι ζεσταίνω το σπορέλαιο και μόλις κάψει, ρίχνω μέσα τον φιδέ.
Σοτάρω τον φιδέ μου μέχρι να κοκκινίσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Έχουμε κατά νου, ότι ο φιδές θα συνεχίσει να ψήνεται με τη θερμοκρασία του λαδιού για λίγο ακόμα αφότου το αποσύρουμε από τη φωτιά, οπότε φροντίζουμε να μην το παρακάψουμε, γιατί αρπάζει εύκολα.
Κάπου στη μέση του βρασμού, προσθέτω στην κατσαρόλα με το ρύζι που βράζει και τη ζάχαρη.
Όταν πια το ρύζι μας χυλώσει αρκετά και κάνει έντονες φουσκάλες στην επιφάνεια, ρίχνω μέσα και τον φιδέ, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Από αυτό το σημείο, όλα θα γίνουν πολύ γρήγορα.
Ο φιδές θα τραβήξει γρήγορα - γρήγορα τα τελευταία υγρά και το μίγμα μας θα είναι έτοιμο.


Credits:
Ιουλία Τζηκα
Μαγειρικές Απολαύσεις
Ατζέμ πιλάφι