Αφράτα πεϊνιρλί

Αφράτα πεϊνιρλί για το πρωινό και για κολατσιό στο σχολείο

Υλικά

Για τη ζύμη

1 αυγό
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. αλάτι
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
περίπου 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Ζυμώνω όλα τα υλικά και αφήνω την ζύμη να φουσκώσει.
Τη χωρίζω σε ίσα μπαλάκια των 80 γρ.
Ανοίγω με τα χέρια τα μπαλάκια, γεμίζω το φύλλο και κλείνω τις άκρες.
Τα αφήνω να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Για τη γέμιση βάζετε ότι επιθυμείτε.
Εγώ τα άλειψα από πάνω με γάλα και έριξα λίγο σουσάμι.
Δημιουργός συνταγής: Ιουλία Τζηκα