Αφράτα πεϊνιρλί



ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ

Αφράτα πεϊνιρλί για το πρωινό και για κολατσιό στο σχολείο

Για τη ζύμη: 
1 αυγό
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. αλάτι
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
περίπου 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζυμώνω όλα τα υλικά και αφήνω την ζύμη να φουσκώσει.
Τη χωρίζω σε ίσα μπαλάκια των 80 γρ.
Ανοίγω με τα χέρια τα μπαλάκια, γεμίζω το φύλλο και κλείνω τις άκρες.
Τα αφήνω να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Για τη γέμιση βάζετε ότι επιθυμείτε.
Εγώ τα άλειψα από πάνω με γάλα και έριξα λίγο σουσάμι.



Credits:
Ιουλία Τζηκα
Μαγειρικές Απολαύσεις
Αφράτα πεϊνιρλί