Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνουμε το αλάτι.
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ½ φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και όταν αρχίσει να φουσκώνει, τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ρίχνοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει πολύ στα χέρια μας
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και από πάνω με 1 χοντρή κουβέρτα διπλωμένη στα τέσσερα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη (1 ώρα περίπου).
Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πατάμε με το πιρούνι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν και να ενσωματωθούν με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, γεμίζουμε τα πιροσκί.
Και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!