Πολύ αφράτο, εύκολο και πεντανόστιμο κέικ με μήλα, καρύδια και κανέλα



ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ, ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ


Υλικά:
6 αυγά,
300 γρ. ζάχαρη,
200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα,
4 μήλα σε κυβάκια κομμένα,
1 κ.σ. κανέλα,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
400 γρ. αλεύρι,
μια πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα μήλα και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι-μπέικιν πάουντερ-κανέλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα.
Ρίχνουμε τα μήλα στο αλεύρι και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύουμε.
Τελειώνουμε ρίχνουμε σίγα-σίγα σε δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί (26 ν) ρίχνουμε το μείγμα.
Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Όταν το βγάζουμε και μισοκρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou