Βαρένικα


ΒΑΡΕΝΙΚΑ

Συνταγή:
νερό + αλάτι + αλεύρι...
Ανάλογα την ποσότητα του νερού, βάζουμε και το αλεύρι... όσο πάρει... να γίνει ένα κανονικό ζυμάρι...

Κάνουμε ένα φύλλο πολύ λεπτό και με ένα ποτηράκι κόβουμε μικρά φυλλαράκια.
Βάζουμε λίγο τυρί (εγώ έβαλα λίγη φέτα και λίγο αγελαδινό) στη μία άκρη από το μικρό στρογγυλό φύλλο και το κλείνουμε στο σχήμα που έχει στη φωτογραφία.
Μετά βράζουμε νερό με αλάτι και τα ρίχνουμε λίγα - λίγα μέσα.
Αφού βράσουν τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο, το τσιγαρίζουνε λίγο και το περιχύνουμε πάνω στα βαρένικα.
Έτοιμα!!!



Βαρένικα