Φραουλένια cupcakes με frosting φράουλας



ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ CUPCAKES ΜΕ FROSTING ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά για 12 θήκες
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες (κομμένες στη μέση)
2 αβγά
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
250 ml γάλα
1 βανίλια σε σκόνη
ξύσμα από ½ λεμόνι

Για το frosting
½ συσκευασία βούτυρο (125 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 - 5 φράουλες ψιλοκομμένες
ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για τα cupcake
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Έπειτα ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Με το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Παίρνουμε μία φόρμα για 12 cupcake και τα ειδικά χαρτάκια τα οποία τοποθετούμε στις θήκες της φόρμας.
Βάζουμε τη ζύμη με ένα κουτάλι και γεμίζουμε κατά τα 3/4 του ύψους τους τα χαρτάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά πριν τα στολίσουμε με το frosting.

Για το frosting
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ομογενοποιηθούν για 2 - 3 λεπτά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Βάζουμε το frosting σε ένα κορνέ και βάζουμε πάνω από κάθε cupcake στριφογυριστά μπόλικο μείγμα.
Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκιας φράουλας πάνω από τα cupcake.

Tip: Διατηρούμε τα cupcakes στο ψυγείο.


Credits:
Giasemi cooks
Φραουλένια Cupcakes με frosting φράουλας