Υλικά
- 350 ml χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 150 γρ. καλαμποκέλαιο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κρόκος αυγού για να αλείψουμε από πάνω
- αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά.
- Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, το ασπράδι, το λαδι και αλεύρι όσο πάρει για μια ζύμη ελαφρά κολλώδες κι αφήνω μια ωρα να φουσκώσει σε ζεστο περιβάλλον.
- Μετά κόβω μπαλίτσες, γεμίζω με τριμμένα τυριά (τσένταρ, έμενταλ, γκούντα, γραβιέρα) και κλεινω καλα.
- Αν η ζύμη είναι μαλακιά λαδώνω λίγο τα χερια μου.
- Τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ και αφήνω παλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς με αερα.
- Από πάνω αλείφω με κροκο αυγού και πασπαλίζω με σουσάμι λευκο, σουσάμι μαύρο και παπαρουνόσπορο.
Δημιουργός συνταγής: Kyriaki Orfanidou