Κασεροψωμάκια

kaseropsomakia

ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΑΚΙΑ


Υλικά

  • 350 ml χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 150 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κρόκος αυγού για να αλείψουμε από πάνω
  • αλεύρι γ.ο.χ.


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά. 
  2. Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, το ασπράδι, το λαδι και αλεύρι όσο πάρει για μια ζύμη ελαφρά κολλώδες κι αφήνω μια ωρα να φουσκώσει σε ζεστο περιβάλλον. 
  3. Μετά κόβω μπαλίτσες, γεμίζω με τριμμένα τυριά (τσένταρ, έμενταλ, γκούντα, γραβιέρα) και κλεινω καλα. 
  4. Αν η ζύμη είναι μαλακιά λαδώνω λίγο τα χερια μου. 
  5. Τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ και αφήνω παλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά. 
  6. Ψήνω στους 180 βαθμούς με αερα. 
  7. Από πάνω αλείφω με κροκο αυγού και πασπαλίζω με σουσάμι λευκο, σουσάμι μαύρο και παπαρουνόσπορο. 
Έγιναν φανταστικααα!!


Credits:

Kyriaki Orfanidou
Tina Sintages