Pretzel ολικής άλεσης



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για PRETZEL ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Pretzel ολικής άλεσης

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά 9 γρ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι, χοντρό αλάτι, σποράκια

Σε μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και μέσα διαλύουμε το μέλι. Προσθέτουμε την μαγιά , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να φουσκώσει.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και όταν είναι έτοιμο το μείγμα με την μαγιά , το προσθέτουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη , χωρίζουμε με μικρότερα κομμάτια ( μέγεθος μπαλάκι του γκολφ) , πλάθουμε στο σχήμα pretzel και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με αυγό , βάζουμε από πάνω ότι μας αρέσει ( χοντρό αλάτι, σουσάμι ή σποράκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 14 λεπτά περίπου.