Pretzel ολικής άλεσης

Pretzel

PRETZEL ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ


Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
  • 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γρ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Σουσάμι, χοντρό αλάτι, σποράκια


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και μέσα διαλύουμε το μέλι.
  2. Προσθέτουμε την μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να φουσκώσει.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και όταν είναι έτοιμο το μείγμα με την μαγιά, το προσθέτουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χωρίζουμε με μικρότερα κομμάτια (μέγεθος μπαλάκι του γκολφ), πλάθουμε στο σχήμα pretzel και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε με αυγό, βάζουμε από πάνω ό,τι μας αρέσει (χοντρό αλάτι, σουσάμι ή σποράκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, φούρνο στους 200 βαθμούς για 14 λεπτά περίπου.

Pretzel


Credits:
Vasia Zaglara