Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια



ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Πεντανόστιμα!!!
Ό,τι καλύτερο ως ορεκτικό για έναν γιορτινό μπουφέ αλλά και για όλες τις ώρες.
Εύκολα και αφράτα.

Τα υλικά για την ΖΥΜΗ:
1 κούπα* ηλιέλαιο,
1 κούπα ρετσίνα,
1 κ.γ. αλάτι,
1 φαρίνα  + 1/2 κούπα αλεύρι (γ.ο.χ.).

Για τη ΓΕΜΙΣΗ 
Τσιγαρίζουμε 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 350 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ και 1/2 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ όλα  ψιλοκομμένα, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΡΙΓΑΝΗ και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα.

Ζυμώνουμε βάζοντας πρώτα τα υγρά και μετά το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα γεμίζουμε.
Αλείφουμε με 2 ΚΡΟΥΚΟΥΣ ΑΥΓΟΥ χτυπημένους και πασπαλίζουμε με λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

*1 κούπα =1 κόκκινη κούπα του νεσκαφέ


Credits:
Anastasia Anastasia Anastasia
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια