Υλικά
για τα γιουβαρλάκια
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι - χοιρινό
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ (το κλασικό μικρό φλιτζανάκι, αν βάλετε από τα καινούργια φλιτζανάκια που είναι μεγαλύτερα θα βάλετε λιγότερο)
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι, για το αλεύρωμα
για τη σούπα
- 1,5 λίτρο νερό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 1/4 φλ. του τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά και πλάθω μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνω και τα αφήνω στην άκρη.
- Βάζω 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό κρέατος να βράσει μαζί με 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνω τα γιουβαρλάκια, προσθέτω μισό καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια και σιγοβράζω με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
- Προσθέτω το ρύζι πολύ καλά πλυμένο μαζί με το σέλινο και βράζω για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια.
- Κλείνω το μάτι και ετοιμάζω το αυγολέμονο.
- Χτυπάω στο μούλτι πρώτα τα ασπράδια μέχρι να στέκονται.
- Προσθέτω τους κρόκους και στη συνέχεια το λεμόνι.
- Χτυπάω μέχρι να έχω μια ωραία κρέμα.
- Παίρνω με την κουτάλα λίγο - λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και την προσθέτω στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μόλις γεμίσει το μούλτι, πάλι με την κουτάλα το ρίχνω λίγο - λίγο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά πάνω στο ζεστό μάτι.
- Έτοιμο!!
- Με αυτό τον τρόπο το αυγολέμονο δε μου κόβει ποτέ!
Δοκιμάστε τη συνταγή μου και είμαι σίγουρη πως θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα γιουβαρλάκια!