Μπιφτέκια σαν κεμπάπ χωρίς κρεμμύδι με μελιτζανοσαλάτα



ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΑΝ ΚΕΜΠΑΜ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


Υλικά

  • 600 γρ. - 700 γρ. κιμάς
  • 2 - 3 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο 
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
  • 3 κ.σ. κέτσαπ 
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 κ γλ σκόνη σκόρδο

Για τη σαλάτα
  • 4 - 5 μελιτζάνες
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.
  2. Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε τηγάνι η γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι.

Για τη σαλάτα
  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε σε σουρωτήρι για 1 - 2 ώρες.
  2. Στη συνέχεια τις κόβουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι στραγγιστό, σκόρδο τριμμένο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε την μελιτζάνα που ετοιμάστηκε με αυτόν τον τρόπο σε ένα πιάτο και από πάνω τακτοποιούμε τα μπιφτεκάκια.
  4. Ρίχνουμε κόκκινη πιπεριά τηγανισμένη σε λάδι.
  5. Σερβίρουμε με ελαφρώς τηγανητά ντοματίνια και πιπεριές.

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget