ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΑΝ ΚΕΜΠΑΜ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 600 γρ. - 700 γρ. κιμάς
- 2 - 3 κ.σ. άσπρο ξύδι
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 κ γλ σκόνη σκόρδο
Για τη σαλάτα
- 4 - 5 μελιτζάνες
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε τηγάνι η γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι.
Για τη σαλάτα
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε σε σουρωτήρι για 1 - 2 ώρες.
- Στη συνέχεια τις κόβουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι στραγγιστό, σκόρδο τριμμένο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την μελιτζάνα που ετοιμάστηκε με αυτόν τον τρόπο σε ένα πιάτο και από πάνω τακτοποιούμε τα μπιφτεκάκια.
- Ρίχνουμε κόκκινη πιπεριά τηγανισμένη σε λάδι.
- Σερβίρουμε με ελαφρώς τηγανητά ντοματίνια και πιπεριές.
