Σπιτικό Baileys



ΣΠΙΤΙΚΟ BAILEYS

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα ουίσκι
1 κ.σ. γεμάτη σιρόπι σοκολάτας παχύρευστη
1 κ.γ. γεμάτο στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το σιρόπι, τον καφέ που καλό είναι να τον έχουμε θρυμματίσει στο multi, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 1- 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αν το χτυπήσουμε δυνατά και πολύ, υπάρχει ο κίνδυνος η κρέμα γάλακτος να σφίξει περισσότερο από όσο πρέπει.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 3 - 4 ώρες τουλάχιστον να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις πριν το σερβίρουμε.
Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 - 3 μήνες κλεισμένο σε μπουκάλι.


Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Οι Γεύσεις της Ελένης
Σπιτικό Baileys