Κέικ μανταρίνι



ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Μία καταπληκτική συνταγή, απλά τα σπάει!
Αφράτο μοσχομυρίζει μανταρίνι υπέροχο χρώμα δοκιμάστε το!

Υλικά
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα πολτό από μανταρίνια (μανταρίνια κλιμεντίνες πολτοποιημένα στο μούλτι)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
500 γρ. φαρίνα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ (όχι αραιωμένο με νερό - όπως είναι)

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 
Οι δικές μου κλιμεντίνες δεν είχαν κουκούτσια. Εγώ έβαλα 4 - 5. Μέτρησα τον πολτό να είναι μια κούπα.
Χωρίζουμε το ασπράδια από τους κρόκους.
Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και τα βάζουμε στην άκρη.
Μετά χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, τον πολτό και τέλος το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν. Όχι πολύ χτύπημα το αλεύρι, να μείνει αφράτο το κέικ μας.
Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε μια κουτάλα απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ (η δική μου αποσπώμενη 30αρα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Μόλις κρυώσει βάζουμε λίγη άχνη αν θέλουμε.


Credits:
Αγγελική Σκόνη
Lena's Cooking
Κέικ μανταρίνι