Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού



ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Σαν κεχριμπάρι έγινε το μελιτζανάκι μου και όποιος το φάει να προσέχει μην σπάσει τα δόντια του....αχ αυτό το κράτς που ακούγεται... η επιτυχία του θα είναι δεδομένη!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζανάκια πολύ μικρά
1 κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
γαρίφαλο για το κάρφωμα
ασπρισμένα αμύγδαλα
1 κ.σ. ασβέστη
2 ξυλάκια κανέλας
σταγόνες από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια από τα κοτσανάκια τους.
Γεμίζουμε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και διαλύουμε μέσα τον ασβέστη.
Βάζουμε μέσα τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα βγάζουμε και τα πλένουμε με άφθονο νερό.
Βράζουμε τα μελιτζανάκια 2 φόρες και πετάμε το νερό τους, από 3 λεπτά την κάθε φορά από την ώρα του κοχλασμού!!
Δεν τα χαράζουμε!!
Τα βγάζουμε ένα - ένα και τα τοποθετούμε επάνω σε πετσετούλα ώσπου να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
Μπήγουμε σε κάθε μελιτζανάκι από ένα καρφάκι γαρίφαλο κι από μισό αμύγδαλο.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη.
Βράζουμε για ένα τέταρτο σκέτο το σιρόπι και μετά βάζουμε μέσα ένα - ένα τα μελιτζανάκια μας.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε!
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Τέλος ρίχνουμε έξτρα ασπρισμένα αμυγδαλακια μέσα και τις σταγόνες από μισό λεμόνι μαζί με την λεμονόκουπα!
Την άλλη μέρα και αφού έχει κρυώσει ξαναβράζουμε για 15 λεπτά.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.



Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού