Τραβηχτές Μάνης



ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΜΑΝΗΣ

Υλικά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 τσιμπιά ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει

Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίχνω σιγά - σιγά το νεράκι και  ζυμώνω λίγο.
Στο τέλος βάζω και το λαδάκι και ξαναζυμωνω.
Κάνω έναν σταυρό πάνω.
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος περίπου 1.30 ώρα και όταν ο Σταύρος χαθεί είναι έτοιμο.
Βάζω λαδάκι στα χέρια μου, παίρνω μπαλίτσες από το ζυμάρι και τραβάω.
Τηγανίζω σε καυτό ηλιέλαιο.


Credits:
Αγγελική Σκόνη
Lena's Cooking
Τραβηχτές Μάνης