Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας



ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
1/3 κούπας κονιάκ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
αλεύρι όσο πάρει.

Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
2 κούπες νερό

(Εκτέλεση από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
Σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σιγά - σιγά το αλεύρι όσο χρειάζεται να ενσωματωθεί το αλεύρι. 
Δεν ζυμώνουμε πάρα πολύ!
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. 
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σιροπιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα με ζεστό σιρόπι.

Επικάλυψη
350 γρ. σοκολάτα
1 κουταλιά σπορέλαιο

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. 
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στην κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε σχάρα και πασπαλίζουμε από πάνω καρύδι ή τρούφα.


Credits:
βασιλικη δαουτη
Κουταλίτσα
Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας