Gingerbread



GINGERBREAD

Υλικά
115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. μέλι
1 αυγό
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 κουτ. σούπας σκόνη τζίντζερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1/ 2 κουτ. γλυκού σόδα
1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μέλι, το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι.
Βάζουμε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ανοίγουμε φύλλο 1 εκ. και κόβουμε τα μπισκότα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 με 15 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθος.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.



Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Gingerbread