Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ηλιέλαιο
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών (βουτυρωμένες και αλευρωμένες) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις τα παντεσπάνια κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Υλικά για το σιρόπι
2 κούπες νερό1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πάρει βράση.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για την κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος220 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλλίνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεμένο καλά με τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη και αναμιγνύουμε απαλά.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Υλικά για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας
170 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λείο το μείγμα.
Συναρμολόγηση
Αν έχουμε τσέρκι, το χρησιμοποιούμε για να συναρμολογήσουμε την τούρτα.Βάζουμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
Απλώνουμε από πάνω περίπου 10 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα και τη στρώνουμε.
Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Φροντίζουμε να μας μείνει κρέμα για να στρώσουμε γύρω γύρω.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω.
Προαιρετικά στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα και σοκολατένια κουφετάκια.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou