Νηστίσιμη σπανακόπιτα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

Για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι ξύδι
λίγο αλάτι

Ζυμώνω και χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια.
Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη.
Κάνω δύο φύλλα πάνω και δύο κάτω.

Για τη γέμιση ..
1 κιλό σπανάκι
κρεμμυδάκια φρέσκα
μπόλικο άνηθο
αλατοπίπερο
και μια κουτάλια τραχανά νηστίσιμο η σιμιγδάλι που απορροφάει τα νερά ..

Όλα αυτά τα άχνισα για λίγο, πέρασα με λαδάκι, πιτσιλιές με νεράκι και έψησα μια ωρίτσα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Credits:
Παλμιρα Αριστου
Νηστίσιμη σπανακόπιτα