Υλικά για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι ξύδι
λίγο αλάτι
Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη.
Κάνω δύο φύλλα πάνω και δύο κάτω.
μπόλικο άνηθο
αλατοπίπερο
και μια κουτάλια τραχανά νηστίσιμο η σιμιγδάλι που απορροφάει τα νερά ..
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι ξύδι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνω και χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια.Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη.
Κάνω δύο φύλλα πάνω και δύο κάτω.
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
κρεμμυδάκια φρέσκα μπόλικο άνηθο
αλατοπίπερο
και μια κουτάλια τραχανά νηστίσιμο η σιμιγδάλι που απορροφάει τα νερά ..
Εκτέλεση
Όλα αυτά τα άχνισα για λίγο, πέρασα με λαδάκι, πιτσιλιές με νεράκι και έψησα μια ωρίτσα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου