Χοιρινό ρολό από λαιμό ή μπούτι με λαχανικά και σάλτσα ψητού



ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΛΑΙΜΟ Ή ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΟΥ

Εν όψει των εορτών σας προτείνω ένα πιάτο που φτιάξαμε στα δοκιμαστικά για την δουλειά μας.
Το κρεατάκι το φτιάχνετε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η σως είναι η γερμανική braten soze (μπρατεν σοζε) στην οποία προσθέσαμε πιπεράκια για να γίνει πικάντικη και μπορείτε να την βρείτε πιστεύω και στην Ελλάδα είναι της Knorr.
Εναλλακτικά μπορείτε στο ταψί που θα ψήσετε το ρολό να προσθέσετε διάφορα λαχανικά: ΚΑΡΟΤΟ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΕΛΕΡΙ, ΠΑΤΑΤΑ... όλα ψιλοκομμένα
Όταν γίνει το φαγητό θα κρατήσετε το ζωμό απ' τα λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι θα σοτάρατε 2 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ σε 2 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ.
Θα προσθέσετε το ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ, να είναι 2 ποτήρια του νερού, και τα λαχανικά απ' το φαγητό.
Τα βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε λίγη ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να ανοίξει το χρώμα αν μας είναι σκούρο και να γίνει πιο βελούδινη η υφή της.
Περνάμε από σίτα τη σως ,προσθέτουμε ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ και είναι έτοιμη!!
Για το ρολό εμείς χρησιμοποιήσαμε ΛΑΙΜΟ ή μπορείτε και ΜΠΟΥΤΙ είναι εξίσου ωραίο.
Το γεμίσαμε με ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ, ΚΑΣΤΑΝΟ... μπορείτε να γεμίσετε με ότι σας αρέσει!!
Το τυλίγουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες περίπου, μαζί με τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ. 
Βάζουμε στο ταψί και ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και το ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.


Credits:
Aggeliki Ant
Lena’s Cooking
Χοιρινό ρολό από λαιμό ή μπούτι με λαχανικά και σάλτσα ψητού