Σοκολατόπιτα τριών στρώσεων



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΡΙΩΝ ΣΤΡΩΣΕΩΝ

Μοιάζει με brownies εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό θυμίζει σοκολατένια πουτίγκα.

ΥΛΙΚΑ
65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια κακάο
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 βανιλίνες
460 γραμμάρια γάλα χλιαρό
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. 
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους να γίνουν σαν κρέμα. 
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και έπειτα βάζουμε το αλεύρι με το κακάο και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά. 
Βάζουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. 
Τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. 
Τοποθετούμε το υγρό μείγμα σε ταψάκι 20×20 στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. 
Βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα. 
Έπειτα ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε λίγο ακόμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. 
Τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και μετά την κόβουμε σε κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν τη σερβίρουμε. 
Διατηρείται στο ψυγείο.



Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σοκολατόπιτα τριών στρώσεων