Τάρτα σοκολάτας με βάση μπισκότου και τραγανή γέμιση



ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ
24 μπισκότα OREO
75 γραμμάρια βούτυρο
270 γραμμάρια κουβερτούρα (170 γάλακτος και 100 65% κακάο)
170 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
8 πουράκια σοκολάτα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε ταρτιέρα ή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών.
Στρώνουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας, προσπαθώντας να είναι λίγο πιο ανασηκωμένη γύρω γύρω.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει λείο το μείγμα.
Προσθέτουμε τα πουράκια θρυμματισμένα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας πάνω στη βάση και το απλώνουμε γυρνώντας την ταρτιέρα ώστε να πάει παντού.
Βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια στολίζουμε με πουράκια και μπισκότα αν θέλουμε.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε την τάρτα να παγώσει για μια ώρα τουλάχιστον πριν την κόψουμε.


Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τάρτα σοκολάτας με βάση μπισκότου και τραγανή γέμιση