ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΖΥΓΟΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ΚΡΕΑΣ στη χύτρα με ΝΕΡΟ.
Το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή τη χύτρα για 10 λεπτά.
Κατόπιν το σουρώνουμε και ξεπλένουμε τη χύτρα.
Κόβουμε 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ σε φετάκια μαζί και τα σοτάρουμε με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Προσθέτουμε το ΚΡΕΑΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ, λίγη ΚΑΝΕΛΑ, 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και 2 - 3 ΦΡΕΣΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι ΝΕΡΟ, και κλείνουμε τη χύτρα.
Βράζουμε για 30 λεπτά.
Βράζουμε το ΡΥΖΙ σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ και σερβίρουμε.