Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας



ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
πιπέρι
ρίγανη
αλάτι
2 δαφνόφυλλα
3 μπαχάρια στρογγυλά
λίγη κανέλα
2 - 3 σκελίδες σκόρδο ή σκόνη σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω και βάζω πρώτα το κοτόπουλο σκέτο στην κατσαρόλα να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Σβήνω με λίγο ξύδι για να σπάσει η μυρωδιά του.
Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχάρια και τσιγαρίζω αρκετά καλά.
Σβήνω με κρασί και περιμένω να εξατμιστεί.
Ρίχνω νερό και βράζω για 40 λεπτά.
Στο τέλος στύβω τα λεμόνια και ανακατεύω με το κορν φλάουρ,
Ρίχνω στην κατσαρόλα και περιμένω μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρω με πατάτες τηγανητές ή ακόμα και ρύζι.


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας