Πατάτες γιαχνί με σέλινο και λεμόνι



ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Τέλειο νηστίσιμο φαγητό!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
500 γρ. σέλινο κομμένα σε κλωνάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 κ.σ. σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω σε κλαράκια το σέλινο και το βράζω για 3 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι.
Προσθέτω τη σάλτσα, τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζω για 5 λεπτά.
Προσθέτω τις πατάτες και το σέλινο.
Βάζω νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες.
Μαγειρεύω το φαγητό για 40 λεπτά.
3 λεπτά πριν το σβήσω προσθέτω το λεμόνι.
Σερβίρω με ζεστό ψωμί κι αν δεν νηστεύουμε με φέτα.


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πατάτες γιαχνί με σέλινο και λεμόνι