Κέικ cookies and cream



ΚΕΙΚ COOKIES AND CREAM
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
226 γρ. βούτυρο
240 γρ. ζάχαρη
4 ασπράδια
340 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. γάλα
2 βανιλίνες
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
½ πακέτο μπισκότα σπασμένα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε λίγο ακόμα. 
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τις βανιλλίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Στη συνέχεια βάζουμε και το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. 
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά. 
Βάζουμε το μείγμα σε δύο καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες στρογγυλές φόρμες 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα κέικ πριν βάλουμε την επικάλυψη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 
225 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλίνες
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
½ πακέτο μπισκότα θρυμματισμένα στο μούλτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεμένο καλά με τη ζάχαρη, καθώς και τα θρυμματισμένα μπισκότα. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
 
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 200 ml και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση και το αφήνουμε να κρυώσει). 
Σιροπιάζουμε το πρώτο κέικ και στρώνουμε από πάνω τη μισή περίπου κρέμα. 
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ, το σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.



Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ cookies and cream