ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά:
- 1 πακέτο βακαλάο κατεψυγμένο
- 4 πατάτες σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 ντομάτα
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- κουρκουμάς
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το ψαράκι, εφόσον έχουμε ξεπαγώσει και έχουμε ξεπλύνει, στο ταψί, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη.
- Στη συνέχεια σ'ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά: πατάτες, πιπεριές κομμένες και μυρωδικά εκτός τη ντομάτας και του λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη, κουρκουμά και λάδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί.
- Χτυπάμε στο μούλτι λάδι, τη ντομάτα (ξεφλουδισμένη) και το λεμόνι και το ρίχνουμε στο ταψί μας να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες μας.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα ώστε να πιει τα υγρά του το φαγητό μας ένα τέταρτο πριν το τελείωμα.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου