Μπακαλιάρος φιλέτο ροδέλες με πατάτες στο φούρνο



ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά:
1 πακέτο βακαλάο κατεψυγμένο
4 πατάτες σε ροδέλες
1 καρότο κομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
χυμός 1 λεμονιού
1 ντομάτα
λάδι
πιπέρι
αλάτι
κουρκουμάς
ρίγανη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το ψαράκι, εφόσον έχουμε ξεπαγώσει και έχουμε ξεπλύνει, στο ταψί, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη.
Στη συνέχεια σ'ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά: πατάτες, πιπεριές κομμένες και μυρωδικά εκτός τη ντομάτας και του λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη,  κουρκουμά και λάδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί.
Χτυπάμε στο μούλτι λάδι, τη ντομάτα (ξεφλουδισμένη) και το λεμόνι και το ρίχνουμε στο ταψί μας να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες μας.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα ώστε να πιει τα υγρά του το φαγητό μας ένα τέταρτο πριν το τελείωμα.


Credits:
Κυριακή Νικολακοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακαλιάρος φιλέτο ροδέλες με πατάτες στο φούρνο