Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά
1,2 κιλά μοσχάρι μπροστά
1/2 κουταλιά αλάτι (για το κρέας)
1 λεμόνι (το χυμό του)
1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. βραστό νερό
2 1/2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 φλιτζ. ρύζι
1/2 κ.σ. αλάτι για το ρυζόνερο
ελαιόλαδο
τυρί μυζήθρα
 
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους σερβιρίσματος.
Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού πάνω από το κρέας και προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι στα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για περίπου 20 λεπτά σύνολο.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Αφαιρούμε το λάδι - λιπος από την κατσαρόλα και αφήνουμε μόνο μια κουταλιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 5 λεπτά.
Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, 2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε σε χαμηλή - μέτρια φωτιά.
Το κρατάμε σκεπασμένο, αλλά αφήνουμε να φύγει ο ατμός.
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Περίπου 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα του κρέατος, βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό.
Προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι.
Μαγειρεύουμε, ακάλυπτο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 20 λεπτά.
Μόλις το ρύζι ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, στραγγίζουμε το ρύζι χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς το ρύζι, αλείφουμε ένα φλιτζάνι ελαφρά με ελαιόλαδο.
Πιέζουμε το ρύζι στο φλιτζάνι και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά στο πιάτο σερβιρίσματος.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα πιάτα σερβιρίσματος.
Σερβίρουμε κρέας μαζί με το ρύζι.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο κρέας και το ρύζι.


Credits:
tasosgiatsis
kouzinomageiremata
Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι