Ατσμά αφράτα και νόστιμα



ΑΤΣΜΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ

Υλικά:
Για τη ζύμη:
600 γρ γάλα χλιαρό
300 γρ ηλιέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 ασπράδια
1.100 - 1.200γρ περίπου αλεύρι σκληρό

Για επάλειψη:
2 κρόκους και ελάχιστο γάλα
Σουσάμι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
Τριμμένη φέτα
Γαλοπούλα, ζαμπόν, τυρί γκούντα ή ότι άλλο θέλετε

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, το αλεύρι βάζουμε το 1 κιλό και το υπόλοιπο το ρίχνουμε όσο χρειαστεί . 
Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Εγώ είχα προθερμάνει τον φούρνο μου πριν τους 50 βαθμούς έβαλα τη ζύμη μέσα και ήταν έτοιμη σε 50 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 26 μπάλες και φτιάχνουμε τα ατσμά μας με ότι γέμιση θέλουμε. 
Ανοίγουμε τη κάθε μπαλίτσα σε μακρόστενο φυλλαράκι, τοποθετούμε γέμιση στην μια άκρη και από τη μέση και κάτω χαράζουμε λωρίδες με ρόδα για πίτσα ή κοφτερό μαχαίρι. 
Τυλίγουμε προσεκτικά και αν θέλουμε κάποια τους δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρο. 
Τα τοποθετούμε σε ταψί, καλύπτουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. 
Τα αλείφουμε με τον κρόκο και το γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι αν βάλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά, θα το δείτε, εξαρτάται από τον φούρνο.
Εγώ κάποια τα έκανα γλυκά και έβαλα nutella.
Γίνονται υπέροχα, πολύ αφράτα!!

Credits
Elena Psillia
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ατσμά αφράτα και νόστιμα