Τας κεμπάπ με ρύζι



ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΡΥΖΙ

1 κιλό κρέας μοσχάρι (χτένι)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 φλυτζάνι του κρασιού κρασί άσπρο
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί και αυτό για 6 με 8 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε.


Credits:
tasosgiatsis
kouzinomageiremata
Τας κεμπάπ με ρύζι