Ταλιατέλες ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν



ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
300 γρ. ζαμπόν βραστό (ψιλοκομμένο)
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. τσένταρ τριμμένο
250 γρ. τυρί κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος light
Αλάτι
Πιπέρι

Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια ογκρατέν, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.
Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 25-30 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Credits:
tasosgiatsis
kouzinomageiremata
Ταλιατέλες ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν