Αρχική σελίδα Ζυμαρικά Ταλιατέλες ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν
Ταλιατέλες ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν
Υλικά 500 γρ. ταλιατέλες (1 πακέτο) 300 γρ. ζαμπόν βραστό (ψιλοκομμένο) 200 γρ. κασέρι τριμμένο 200 γρ. τσένταρ τριμμένο 250 γρ. τυρί κρέμα 400 ml κρέμα γάλακτος light Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά. Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 25-30 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΠΗΓΗ