Κοτόπουλο τας κεμπάπ με σπιτικό πουρέ πατάτας



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά
2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. Φυτίνη
1 φλιτζανάκι του καφε κρασι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγο καρίνο για κοτόπουλο (μπαχαρικό)
1 φύλλο δάφνη
3 - 4 μπαχάρια ολόκληρα
1 φλουδίτσα μικρή πορτοκαλιού

Πλένουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν περίπου μισή ώρα.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βγάζουμε απο το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Στη συνέχεια καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τα κόκαλα και το ψαχνό το κόβουμε σε κομμάτια. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη Φυτίνη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τσιγαρίζουμε λίγο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα και να πάρει λίγο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασάκι και περιμένουμε λίγο να φύγει το αλκοόλ. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα μπαχαρικά και τη φλουδίτσα του πορτοκαλιού. 
Το βράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα. 
Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, ή ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ.


Πουρές

Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. Φυτίνη
200 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 αυγό χτυπημένο καλά
αλάτι

Καθαρίζουμε και βράζουμε καλά τις πατάτες. 
Τις σουρώνουμε απο το νερό και τις λιώνουμε καλά να μην έχουν κομματάκια. 
Λιώνουμε τη Φυτίνη και τη ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά. 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, οχι να βράσει να ζεσταθεί μέχρι να την αντέχουμε με το δάχτυλό μας. 
Ρίχνουμε την κρέμα μαζί με το αυγό στις πατάτες και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.


Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.
Κοτόπουλο τας κεμπάπ με σπιτικό πουρέ πατάτας