ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΕΜΠΑΠ
Υλικά
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι τού γλυκού πάπρικα γλυκιά,
- λίγο νερό (περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ)
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ,
- 1- 2 πρέζες κίμινο,
- αλάτι και πιπέρι,
- 100 γραμμάρια ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το νερό και ζυμωνουμε για 10 λεπτά.
- Μετά λίγο - λίγο ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να το πιει όλο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, καλύτερα να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Εμείς τα φάγαμε με σαλάτα λάχανο, καρότο, μαϊντανό, σέλινο και λίγο σκόρδο.
Δημιουργός συνταγής: Lilqna Petrova
