Ζουμερά κεμπάπ



ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 
1 κ.σ. ξύδι 
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι τού γλυκού πάπρικα γλυκιά, 
λίγο νερό (περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ)
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ,
1-  2 πρέζες κίμινο, 
αλάτι και πιπέρι,
100 γραμμάρια ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το νερό και ζυμωνουμε για 10 λεπτά.
Μετά λίγο - λίγο ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να το πιει όλο. 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, καλύτερα να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. 
Εμείς τα φάγαμε με σαλάτα λάχανο, καρότο, μαϊντανό, σέλινο και λίγο σκόρδο.



Credits:
Lilqna Petrova
Μπαχάρι και κανέλα.
Ζουμερά κεμπάπ