ΑΦΡΑΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Δε φαντάζεστε τι γλύκα είναι, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 2 κολοκυθάκια λίγο μεγαλύτερα από μέτρια κομμένα σε μικρά κυβάκια,
- 1 καρότο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. στραγγιστο γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φέτα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι (μοτσαρέλα)
- 1 κουταλάκι αλάτι αν ή φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή
- 3 κ.σ. λάδι
- Από μια - δυο πρέζες μαύρο πιπέρι και δυόσμο (αν έχετε φρέσκο καλύτερα)
- Για το τέλος πριν την ψήσουμε θα χρειαστούμε 2 αυγά και 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα λίγο λαδωμένα μεταξύ τους, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, ένα φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λίγο λαδωμένα μεταξύ τους.
- Κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με τα δύο αυγά χτυπημένα και ανακατεμένα με το ανθρακούχο νερό.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα.