Γιουβαρλάκια με βελουτέ σούπα λαχανικών και αυγολέμονο


ΓΙΟΥΡΒΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε 500 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε 1 ΑΥΓΟ, 1/4 του φλιτζ. ΡΥΖΙ ΣΟΥΠΕ ξεβγαλμένο και σουρωμένο, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 1 ΚΑΡΟΤΟ τριμμένο, λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, λίγο ΑΝΗΘΟ ψιλοκομμένο, λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ όπως 1 ΚΑΡΟΤΟ, 1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ μικρή, 1 ΠΑΤΑΤΑ, 1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, 1 ΠΡΑΣΟ ψιλοκομμένο.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 - 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο περίπου ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ, μόλις βράσει ρίχνουμε τα ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ, ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 25 - 30 λεπτά.
  7. Όταν βράσουν με προσοχή τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και κάνουμε τη σούπα βελουτέ.

Για το αυγολέμονο: 
  1. Κτυπάμε 1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ και μετά ρίχνουμε τον ΚΡΟΚΟ και τον ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!


Δημιουργός συνταγής: Fotini Bahatouri

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!