ΓΙΟΥΡΒΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνουμε 500 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε 1 ΑΥΓΟ, 1/4 του φλιτζ. ΡΥΖΙ ΣΟΥΠΕ ξεβγαλμένο και σουρωμένο, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 1 ΚΑΡΟΤΟ τριμμένο, λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, λίγο ΑΝΗΘΟ ψιλοκομμένο, λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ όπως 1 ΚΑΡΟΤΟ, 1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ μικρή, 1 ΠΑΤΑΤΑ, 1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, 1 ΠΡΑΣΟ ψιλοκομμένο.
- Ζεσταίνουμε λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 - 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο περίπου ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ, μόλις βράσει ρίχνουμε τα ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ, ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 25 - 30 λεπτά.
- Όταν βράσουν με προσοχή τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και κάνουμε τη σούπα βελουτέ.
Για το αυγολέμονο:
- Κτυπάμε 1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ και μετά ρίχνουμε τον ΚΡΟΚΟ και τον ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!
Δημιουργός συνταγής: Fotini Bahatouri
