Γιουβαρλάκια με βελουτέ σούπα λαχανικών και αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε 500 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε 1 ΑΥΓΟ, 1/4 του φλιτζ. ΡΥΖΙ ΣΟΥΠΕ ξεβγαλμένο και σουρωμένο, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 1 ΚΑΡΟΤΟ τριμμένο, λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, λίγο ΑΝΗΘΟ ψιλοκομμένο, λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ όπως 1 ΚΑΡΟΤΟ, 1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ μικρή, 1 ΠΑΤΑΤΑ, 1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, 1 ΠΡΑΣΟ ψιλοκομμένο.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 - 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο περίπου ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ, μόλις βράσει ρίχνουμε τα ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ, ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 25 - 30 λεπτά.
  7. Όταν βράσουν με προσοχή τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και κάνουμε τη σούπα βελουτέ.

Για το αυγολέμονο

  1. Κτυπάμε 1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ και μετά ρίχνουμε τον ΚΡΟΚΟ και τον ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!

Δημιουργός συνταγής: Fotini Bahatouri