Γκιουζλεμέδες


ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ

Παραδοσιακά τηγανητά τυροπιτάκια με πολύ λεπτό φύλλο που λιώνει στο στόμα σκέτος πειρασμός μόλις έφτιαξα ζεστά ζεστά!!!

Υλικά συνταγής
1 ποτήρι νερό, 300 γρ.
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ξίδι
1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις, μου πήρε 900 γρ.

Για τη γέμιση
500 γρ. λευκό τυρί (έβαλα και 150 γρ. τριμμένο άλλο τυρί)
2 αυγά
Μαϊντανό ή δυόσμο

Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε σιγά - σιγά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και με τον πλάστη ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο, τετράγωνο.
Στο κέντρο βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, βρέχουμε τις άκρες της ζύμης για να κολλάει και κλείνουμε σα φακέλους.
Τηγανίζουμε λίγους - λίγους τους γκιουζλεμέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν να σερβίρουμε.



Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γκιουζλεμέδες