Κέικ αφρός με βραστό γάλα


ΚΕΙΚ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΓΑΛΑ

Αν σας αρέσουν τα αέρινα κέικ που λιώνουν στο στόμα, αυτό είναι για σας. 
Η δόση μου είναι για μικρή φόρμα ψωμιού μήκους 18 - 20 εκατοστών (7 με 8 ίντσες). 
Τώρα με την καραντίνα τα μικρά κέικ είναι ό,τι πρέπει.
Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση για μεγαλύτερη φόρμα.
Αν δεν σας αρέσει το γλάσο ποτίστε το με σιρόπι από γλυκά κουταλιού, του πάει πολύ και το ρουφάει.

Υλικά
2 αυγά μεγάλα
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι (έβαλα τύπου 00 - κάνει και το γ.ο.χ)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
60 ml σπορέλαιο
125 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο (1 γεμάτη κ.σ.)
2 σωληνάκια βανίλιας ή 1 κ.γλ. άλλου είδους βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού

ΓΛΑΣΟ :
125 ml (μισή κούπα) άχνη, 
1 ½ κουταλιά σούπας γάλα, 
3 - 4 σταγόνες εσάνς λεμονιού (αν θέλω)

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα. Εγώ τη βουτυρώνω μόνο και τη ντύνω με αντικολλητικό χαρτί.
Με μίξερ χειρός χτυπάω τα αυγά.
Όταν αρχίσουν να αφρίζουν προσθέτω τη ζάχαρη χτυπώντας 4 - 5 λεπτά να γίνουν άσπρος αφρός.
Προσθέτω το λάδι και ανακατεύω.
Βάζω ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ και εκεί μέσα ρίχνω μαζί αλεύρι και μπέικιν και τα κοσκινίζω μέσα στο μπολ με τα αυγά ενόσω με μια σπάτουλα ανακατεύω το μίγμα με κινήσεις πάνω κάτω.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα και το βούτυρο και όταν κάψει καλά - μόλις πάει να βράσει - το προσθέτω καυτό στο μπολ με το μίγμα.
Ρίχνω βανίλια και ξύσμα και ανακατεύω.
Αδειάζω στη φόρμα και την τοποθετώ στη σχάρα στο κάτω μέρος του φούρνου. 
Ψήνω για 35 λεπτά. Δοκιμάζω με βελόνα να βγει στεγνή.
Μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρω και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Για το γλάσο ανακατεύω άχνη, γάλα, εσάνς λεμονιού και με κουτάλι περιχύνω το κέικ .