Αν σας αρέσουν τα αέρινα κέικ που λιώνουν στο στόμα, αυτό είναι για σας.
Η δόση μου είναι για μικρή φόρμα ψωμιού μήκους 18 - 20 εκατοστών (7 με 8 ίντσες).
Τώρα με την καραντίνα τα μικρά κέικ είναι ό,τι πρέπει.
Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση για μεγαλύτερη φόρμα.
Αν δεν σας αρέσει το γλάσο ποτίστε το με σιρόπι από γλυκά κουταλιού, του πάει πολύ και το ρουφάει.
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι (έβαλα τύπου 00 - κάνει και το γ.ο.χ)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
60 ml σπορέλαιο
125 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο (1 γεμάτη κ.σ.)
2 σωληνάκια βανίλιας ή 1 κ.γλ. άλλου είδους βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα. Εγώ τη βουτυρώνω μόνο και τη ντύνω με αντικολλητικό χαρτί.

Υλικά
2 αυγά μεγάλα100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι (έβαλα τύπου 00 - κάνει και το γ.ο.χ)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
60 ml σπορέλαιο
125 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο (1 γεμάτη κ.σ.)
2 σωληνάκια βανίλιας ή 1 κ.γλ. άλλου είδους βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
γλάσο
125 ml (μισή κούπα) άχνη,
1 ½ κουταλιά σούπας γάλα,
3 - 4 σταγόνες εσάνς λεμονιού (αν θέλω)
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα. Εγώ τη βουτυρώνω μόνο και τη ντύνω με αντικολλητικό χαρτί.
Με μίξερ χειρός χτυπάω τα αυγά.
Όταν αρχίσουν να αφρίζουν προσθέτω τη ζάχαρη χτυπώντας 4 - 5 λεπτά να γίνουν άσπρος αφρός.
Προσθέτω το λάδι και ανακατεύω.
Βάζω ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ και εκεί μέσα ρίχνω μαζί αλεύρι και μπέικιν και τα κοσκινίζω μέσα στο μπολ με τα αυγά ενόσω με μια σπάτουλα ανακατεύω το μίγμα με κινήσεις πάνω κάτω.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα και το βούτυρο και όταν κάψει καλά - μόλις πάει να βράσει - το προσθέτω καυτό στο μπολ με το μίγμα.
Ρίχνω βανίλια και ξύσμα και ανακατεύω.
Αδειάζω στη φόρμα και την τοποθετώ στη σχάρα στο κάτω μέρος του φούρνου.
Αδειάζω στη φόρμα και την τοποθετώ στη σχάρα στο κάτω μέρος του φούρνου.
Ψήνω για 35 λεπτά. Δοκιμάζω με βελόνα να βγει στεγνή.
Μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρω και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Για το γλάσο ανακατεύω άχνη, γάλα, εσάνς λεμονιού και με κουτάλι περιχύνω το κέικ .
Μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρω και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Για το γλάσο ανακατεύω άχνη, γάλα, εσάνς λεμονιού και με κουτάλι περιχύνω το κέικ .
Δημιουργός συνταγής: Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή