Ριζότο με μύδια και λαχανικά

Ριζότο με μύδια και λαχανικά

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ
1 /2 ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ
10 ΓΑΡΙΔΕΣ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ (ARBORIO)
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
ΣΕΛΙΝΟ
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ
ΛΑΔΙ
ΚΡΑΣΙ
3 - 4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ, 
ΠΙΠΕΡΙ
30 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ 1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ). ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.
ΣΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΔΙΑ.
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ,ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ.
ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.
ΜΟΛΙΣ ΡΟΔΙΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ.
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΜΑΣ.
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΟΦΙΣΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΖΩΜΟΣ (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ).
ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.


Credits:
Nancy Michalakou
Γλυκομαγειρέματα για όλους !!
Ριζότο με μύδια και λαχανικά