Λεμονόπιτα με γιαούρτι



ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά Συνταγής
450 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γραµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραµ. ζάχαρη
6 αυγά
2 λεμόνια (ξύσμα)
300 γραµ. γιαούρτι µε 4% λιπαρά
1/2 κ.γλ. αλάτι

Για το σιρόπι
550 γραµ. ζάχαρη
400 ml νερό
το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
1 λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη λεμονόπιτα με γιαούρτι,
κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε το baking powder.
Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά, να φουσκώσουν και να κρεμώσουν καλά.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μίγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το baking poweder.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί µε διάμετρο 30 ή 32 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεμονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
Εάν την παγώσετε στο ψυγείο και κατόπιν τη σερβίρετε, είναι το κάτι άλλο!


Credits:
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (συνταγή)
Evie Evie (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λεμονόπιτα με γιαούρτι